Site Survey

Waarom is een site survey belangrijk?

Een stabiel wifi-signaal kan verstoord worden door diverse factoren, zoals muren, apparaten en andere wifi-netwerken. Vooral in grote gebouwen moeten vaak grote afstanden worden overbrugd. Een teveel aan access points kan echter ook nadelige effecten hebben. Als u een snel en betrouwbaar Wi-Fi netwerk wenst in de gehele bedrijfsomgeving is het cruciaal om rekening te houden met verschillende factoren. Een site survey biedt de oplossing om een optimaal draadloos netwerk te realiseren of een bestaand netwerk dat niet naar wens functioneert te optimaliseren.

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u werken met een gemotiveerd en vastberaden team met een groot netwerk aan onderaannemers. Neem telefonisch of per mail contact met ons op.

Voordelen van een site survey

UTPinfra biedt uitgebreide site survey diensten aan. Met onze expertise verzamelen we de benodigde informatie om een effectief en efficiënt draadloos netwerk te ontwerpen en te implementeren. Wij raden ten zeerste aan om een site survey uit te voeren voordat u begint met het ontwerp en de implementatie van uw Wi-Fi-netwerk. Dit zorgt ervoor dat u de best mogelijke prestaties en dekking bereikt, en proactief eventuele problemen of beperkingen in de omgeving aanpakt.

Een site survey is essentieel om onaangename verrassingen na de implementatie van uw draadloze netwerk te voorkomen, zoals een slechte dekking. Hierdoor moet u mogelijk extra hardware toevoegen of verplaatsen, wat ook gevolgen kan hebben voor de bekabeling. Een site survey biedt u een duidelijk inzicht in de benodigde maatregelen.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitvoeren van een site survey:

 • Optimalisatie van het draadloze netwerk: Een site survey helpt bij het identificeren van de juiste locaties voor draadloze access points en het bepalen van de juiste netwerkapparatuur, waardoor het draadloze netwerk geoptimaliseerd wordt.
 • Kostenbesparing: Door middel van een site survey kunnen onnodige kosten worden vermeden. Het zorgt ervoor dat de benodigde apparatuur efficiënt wordt ingezet en voorkomt overbodige uitgaven.
 • Optimaliseren van een bestaande omgeving: Een site survey helpt bij het identificeren van storingsbronnen en brengt de bestaande Wi-Fi signalen in kaart. Op basis van de meetresultaten kunnen verbeteringen worden aangebracht. Denk aan het aanpassen van powerlevels, kanaalinstellingen en eventueel verplaatsen, vervangen of upgraden van bestaande AP’s
  ..

Voor de site survey komt een van onze specialisten bij u langs. Hij zal het gebouw bekijken en met speciale meetapparatuur kijken waar eventuele stoorfactoren zitten. Vervolgens zal hij kijken wat voor apparatuur op welke plek geplaatst of verplaatst dient te worden om een optimale dekking te realiseren. Dit proces ziet er als volgt uit:

 • Inventariseren van de wensen en eisen.
 • Eventuele klachten van de bestaande omgeving in kaart brengen.
 • Eigenschappen en bouwmaterialen van het object in kaart brengen.
 • Analyse van eventuele stoorfactoren (andere netwerken, apparatuur, etc.).
 • Eventueel bestaand netwerk analyseren.
 • Bepalen welke apparatuur op de betreffende locatie(s) nodig is.
 • Rapportage bevindingen.
  .

Na afloop van de meting ontvangt u een uitgebreide rapportage, die we desgewenst met u op locatie kunnen bespreken. Deze rapportage bevat aanbevelingen voor de optimale plaatsing van access points, het benodigde aantal access points, de beste configuratie en een overzicht van eventuele storingsbronnen die zijn gedetecteerd.

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u samenwerken met een gemotiveerd en vastberaden team met een uitgebreid netwerk van onderaannemers? Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Referenties

Klanten aan het woord

Quote green
Quote green left

Neem vrijblijvend contact op

“UTPinfra levert passende en hoogwaardige maatwerkoplossingen voor verschillende doelgroepen. UTPinfra biedt diensten aan binnen de zorg, het onderwijs, MKB, retail, hospitality, warehousing, recreatie, office en overheid.”

UTPinfra

Tim and Paul no background webp scaled

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen we telefonisch of per e-mail contact op. Vul uw gegevens alstublieft zo volledig mogelijk in. Zo kunnen wij u beter van dienst zijn.