UTP_INFRA_header

UTP Bekabeling

U bent hier:Diensten/UTP Bekabeling

Offerte aanvragen

Naar aanleiding van uw vraag nemen we telefonisch of per e-mail contact op. Vul uw gegevens alstublieft zo volledig mogelijk in. Zo kunnen wij u beter van dienst zijn.

UTP infra logo klein

Aanleg netwerk bekabeling

UTPinfra helpt u graag als u netwerkbekabeling (ook wel databekabeling genoemd) wilt laten aanleggenUTPinfra is FULL service dat houd in dat wij alles voor u kunnen regelen van A t/m Z.

Een netwerk kabel is een zogenoemde UTP kabel dit kan zijn een Cat5e maar zeer zeker ook een Cat6 en of Cat7 netwerk kabel. Om grotere afstanden te kunnen overbruggen maken we gebruik van glasvezelkabel. Dit alles natuurlijk volgens de CPR-normering ofwel NEN 8012-norm.

Een netwerkkabel is tegenwoordig universeel, zelfs zo universeel dat je niet meer zonder kunt. Je heb tegenwoordig computers, laptops, tv’s, telefoons, camera’s, alarminstallaties  en dit alles heeft een goede netwerk nodig om te kunnen werken.

Een goede kwaliteitskabel is dan ook belangrijk. Wij werken alleen A-Kwaliteits kabel. Daar besparen wij niet op en of het nu gaat om 1 of om 500 meter kabels: voor ons geen enkel probleem. Onze tarieven zijn al ruim 8 jaar een van de laagste.

Het trekken van netwerkbekabeling is de basis van het netwerk, zodra de bekabeling niet goed is aangesloten zal er storing optreden. Een vervelende storing in uw netwerk kan voor veel problemen gaan zorgen. Laat uw netwerk aansluiten door onze specialisten: wij doen ons best om ieder netwerk op de juiste manier aan te sluiten. Wij zorgen altijd voor een duidelijke prijsopgave.

Een klein of een groot project: wij zorgen voor een juiste afhandeling en de juiste mensen op de juiste klus. Dat zijn slechts een aantal voordelen die wij als UTPinfra te bieden hebben.

De volgende werkzaamheden kunnen wij voor u voeren:

– Afwerken van telefonie en netwerk kabels;
– Graafwerkzaamheden.
– Verplaatsen van telefoontoestellen en verbindingen;
– Patchkast inrichting;
– Af patchen monteren;
– Numeriek maken van de inrichting;
– Totale verhuizing van ICT infrastructuur, PC, server en telecom omgeving;
– Netwerk installatie / onderhoud;
– Extra kabels trekken / afwerken;
– Uitbreiding van uw netwerkbekabeling;
– Installeren van een geheel nieuw netwerk;
– Doormeten van de huidige netwerkbekabeling;
– Aanleg van bekabeling; CAT5E, CAT6, CAT 7, UTP FTP STP
– Aanleg van kabelgoten;
– Afdekmateriaal in vele soorten, maten maar ook kleuren.

Patchkast 1
UTP-Bekabeling

Netwerk bekabeling en CPR nen 8012 certificering

U heeft er vast al over gehoord: de CPR-normering ofwel NEN 8012-norm voor kabels en elektrische leidingen. Wat houden de nieuwe regels in en wat betekent de CPR voor u? Hieronder leest u de antwoorden op de belangrijkste vragen rond de CPR, zodat u veilig en volgens de regels kunt werken.

Wat is CPR – NEN 8012?

De nieuwe CPR is een norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. De afkorting CPR staat voor Construction Product Regulation, ruw vertaald is het een verordening voor bouwproducten. In Europa is de CPR bekend als de norm EN 50575 (CPR). In Nederland is hiervoor NEN 8012 opgesteld. Het doel van de norm is om meer uniformiteit en duidelijkheid te creëren omtrent het brandgedrag van kabels en elektrische leidingen. En om de schade als gevolg van brand van en via elektrische leidingen zoveel mogelijk te beperken.

Hoe reageren kabels bij brand?

Binnen de CPR gaat het om de vraag hoe kabels reageren bij brand. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de brandvoortplanting en warmteafgifte, rookontwikkeling, vallende deeltjes en de zuurgraad. Door dit beter in beeld te krijgen moet het makkelijker worden om de juiste kabel bij het juiste gebouwtype te kiezen. De brandklasse hangt namelijk samen met de risicosituatie van een gebouw.

Wat houden de CPR-brandklassen in?

In de Europese regelgeving over CPR (EN 50575 en EN 13501-6) zijn verschillende Euroklassen (ca) gedefinieerd: A, B1, B2, C, D, E en F. Deze klassen variëren in brandbijdrage en toepassing bij brandrisico op basis van de volgende kenmerken: – Rookontwikkeling (s=smoke) – Brandende en vallende deeltjes (d=droplets) – Corrosiviteit / zuurgraad (a=acidity)

Brandklasse-NEN-8012

Offerte aanvragen

Naar aanleiding van uw vraag nemen we telefonisch of per e-mail contact op. Vul uw gegevens alstublieft zo volledig mogelijk in. Zo kunnen wij u beter van dienst zijn.

Neem contact op

Naar aanleiding van uw vraag nemen we telefonisch of per e-mail contact op. Vul uw gegevens alstublieft zo volledig mogelijk in. Zo kunnen wij u beter van dienst zijn.