Maatwerk glasvezel

Op maat gemaakte glasvezelnetwerken

Snelle en betrouwbare zakelijke connectiviteit met glasvezel. Het aanleggen van glasvezelbekabeling is een complex proces dat technische expertise en ervaring vereist.

Laat uw glasvezelnetwerk aanleggen door een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in zakelijke glasvezel oplossingen. UTPinfra levert en verzorgt op maat gemaakte glasvezelkoppelingen en -netwerken door middel van fusielassen. UTPinfra beschikt over de juiste apparatuur en expertise om uw bedrijf van A tot Z te ondersteunen bij het implementeren van een betrouwbaar glasvezelnetwerk.

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u werken met een gemotiveerd en vastberaden team met een groot netwerk aan onderaannemers. Neem telefonisch of per mail contact met ons op.

Voordelen van glasvezel voor uw bedrijf

Glasvezel is een geavanceerde technologie die een snelle en betrouwbare internetconnectiviteit biedt voor bedrijven. In tegenstelling tot traditionele koperen kabels maakt glasvezel gebruik van haarfijne glasvezelkabels om data over lange afstanden met hoge snelheden te verzenden. De glasvezelkabels bestaan uit dunne glasdraden die signalen in de vorm van lichtpulsen transporteren.

Met glasvezel profiteert uw bedrijf van talrijke voordelen:

 • Snelle en betrouwbare connectiviteit: Glasvezel biedt ultra hoge snelheden en betrouwbaarheid, waardoor uw bedrijf efficiënt kan werken zonder vertragingen of uitval.
 • Symmetrische uploadsnelheden: Met glasvezel kunt u genieten van dezelfde hoge uploadsnelheden als downloadsnelheden, waardoor probleemloos delen van grote bestanden en gebruik van cloudservices mogelijk is.
 • Schaalbaarheid en toekomstbestendigheid: Glasvezel biedt ruimte voor groei en ondersteunt de toenemende bandbreedte behoeften van uw bedrijf, zodat u klaar bent voor de toekomst.
 • Veiligheid en gegevensintegriteit: Glasvezel is minder vatbaar voor elektromagnetische interferentie en biedt een veilige en stabiele omgeving voor gegevensoverdracht.
  .

Afhankelijk van de situatie zullen we de juiste samenstelling van benodigd installatiemateriaal adviseren. Er bestaan twee typen glasvezels: Multi-Mode en Single-Mode.

Multi-Mode glasvezel wordt gebruikt voor interne glasvezelkoppelingen binnen bedrijfspanden. Dit is vooral handig voor grotere gebouwen waar koperkabels geen geschikte oplossing bieden, omdat ze beperkt zijn tot afstanden van maximaal 90 meter.

Single-Mode glasvezel wordt veel buiten gebruikt voor langere afstanden, variërend van 500 meter tot wel 40 kilometer.

UTPinfra ontzorgt u gedurende het gehele traject, van ontwerp tot oplevering, om ervoor te zorgen dat uw zakelijke glasvezelnetwerk perfect aansluit op uw behoeften. UTPinfra biedt een uitgebreid scala aan diensten, waaronder:

 • Ontwerp en planning van glasvezelnetwerken.
 • Graafwerkzaamheden en aanleg van leidingwerk/microducts.
 • Glasvezel inblazen en installeren.
 • Implementatie van GPON/XGPON technologie.
 • Reparatie van glasvezelverbindingen door middel van fusielassen.
 • Afmonteren en testen van glasvezelverbindingen.

.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? De specialisten van UTPinfra staan altijd voor u klaar en denken graag met u mee. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om een persoonlijk gesprek in te plannen en ontdek hoe glasvezel uw bedrijf kan transformeren.

Referenties

Klanten aan het woord

Quote green
Quote green left

Neem vrijblijvend contact op

“UTPinfra levert passende en hoogwaardige maatwerkoplossingen voor verschillende doelgroepen. UTPinfra biedt diensten aan binnen de zorg, het onderwijs, MKB, retail, hospitality, warehousing, recreatie, office en overheid.”

UTPinfra

Tim and Paul no background webp scaled

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen we telefonisch of per e-mail contact op. Vul uw gegevens alstublieft zo volledig mogelijk in. Zo kunnen wij u beter van dienst zijn.